Trio – ATG-spel

Spela på 1:an, 2:an och 3:an i loppet (i rätt ordningsföljd). Vinn på 3 rätt. 

Trio-kupong

Klicka på bilden för att se hela kupongen.

Så här spelar du Trio:

  1. Välj dag.
  2. Välj spel (TRI).
  3. Välj bana.
  4. Välj hästar. 
  5. Lämnas tomt (används bara vid spel på Tvilling).
  6. Välj lopp.
  7. Välj insats per kombination.

I exemplet har vi valt att spika vinnaren i loppet (häst 1), ha tre hästar på andra plats (2, 3 och 5) och sex hästar på tredjeplats (2, 3, 5, 6, 7 och 8). Detta ger oss 1 × 3 × 6 = 18 rader. Men eftersom en häst inte kan komma både tvåa och trea i samma lopp försvinner tre möjliga kombinationer från systemet och vi får i slutändan ett system på 15 rader. Insatsen satte vi på 1 € per rad och den totala kostnaden för triospelet blir 15 €.

Tid och banor för Trio

Trio anordnas i alla lopp (vid spel till utländska banor kan avvikelser förekomma) så möjligheterna är stora att hitta ett spel som passar. Ofta kan man hitta bra triokombinationer när man läser på för andra spelformer som exempelvis V75 – därför kan det vara bra att ha Trio i bakhuvudet när man läser på om loppen. 

System, kostnad och vinst

I Trio kan du välja flera hästar i loppen och skapa ett system. För att se storleken på systemet multiplicerar du antalet hästar för varje placering: första med andra med tredje. Du väljer sedan hur mycket du vill satsa och multiplicerar antalet rader med insatsen (minsta är 0,20 €).

Så vinner du

Vinsten beror på oddset för den vinnande kombinationen. Är det de tre mest betrodda hästarna som placerar sig topp tre håller sig oddsen låga, men skulle det skrälla till ökar oddset snabbt och utbetalningen kan bli stor.